Byggnads- och konstruktionsteknikerna och undervisningslokalerna för byggnaden som stod färdig 1978 förnyas i ett trefasbyggnadsarbete.

Cirka 600 studenter studerar på yrkesskolan, vilket innebär att utrustning och lösningar i undervisningsköken måste vara bäst möjligt. Climecons kåpor och takventilationslösningar valdes för att möta denna utmaning. CleanMaster®- och StandardPlus-huvar samt ventilationslösningar för tak kan anpassas efter stödbjälken i låga lokaler. Tack vare CleanMaster®-tekniken förblir fettkamrarna och kanalerna rena och huvarna möjliggör värmeåtervinningsventilation (HRV) från frånluftskanalerna.

Den låga rumshöjden i undervisningsköket ställde utmaningar för hela ventilationen i byggnaden. CleanMaster®- och StandardPlus-takventilationslösningarna säkerställer effektiv ventilation i hela köksutrymmet. Tack vare den låga konstruktionshöjden på takventilationslösningarna, skapades utrymme i lokalerna. Lösningarna förhindrar också att fettångarna sprids i andra delar av klassrummet. CVL-dämpningspaneler med ljudabsorptionsnivå D valdes till takventilationslösningarna eftersom de effektivt minskar bakgrundsljud. CIL-luftgardinerna var ett utmärkt val i det öppna köket, där de förhindrar smutsång från att spridas i de andra delarna av klassrummet i kökkanten.

Ventilationslösningarna i Climecon inkluderar ett urval av till- och frånluftsanordningar för allmän ventilation av professionella kök. DINO-T var ett naturligt val för allmän ventilation av undervisningsköket.

Saker görs som utlovat

“Utmärkt arbete även projektet är så stort som detta”

–Contractor of Stadin ammattiopisto, Project Manager Kaapo Karila

Entreprenören för Stadin ammattiopisto, projektledare på Aro Systems Oy, Kaapo Karila, var särskilt nöjd med Climecons kåpor och ventilationslösningar eftersom de kunde anpassas efter den låga rumshöjden på lokalerna. Dessutom gav Karila positiv feedback om bra service och snabb reaktion på problem. “Om allt inte går som planerat på en så stor byggarbetsplats är det viktigt att leverantören kan erbjuda hjälp och lösa problemen snabbt”, som Karila sammanfattar. Det kommer alltid att finnas utmaningar och problem men förmågan att reagera på dem är det som betyder något, enligt Kaapo Karila, Aro Systems Oy.

 

Project Manager

Kaapo Karila, Aro Systems Oy