Imperial College West Campus i London med sina laboratorier erbjuder enastående möjligheter för innovation och forskning.

Laboratorierna på London Imperial College West campus erbjuder enastående förutsättningar för forskning och nya innovationer. För att tanken ska flyga och idéerna flöda måste även ventilationen fungera. Vi på Climecon arbetade för att få kundanpassade ändanordningslösningar till de mycket krävande förhållandena för ventilationen som bistår till att både luften och tanken flödar i universitetets lokaler.

Man valde Climecons ROL och ROX för luftfördelningen för sina tekniska egenskaper i toppklass. Med ROX enkelt ändringsbara spridningsmönster fick man rätt och dragfri luftfördelning även till denna byggnad. Laboratorielokalerna kräver nämligen mycket stor till- och frånluftsströmning helt dragfritt för att en onödigt kraftig luftström skulle omedelbart orsaka larm i dragskåpen. Även luftfördelningskanalen ROL är som skapad för lokaler som laboratoriet i Imperial West där det behövs stora luftmängder jämnt och dragfritt. Den tysta och dragfria ventilationen i universitetet säkerställs även av takinstallerade DINO-T låghastigetsanordningar som är som gjorda för stora luftmängder.

”Allt som allt ett mycket lyckat projekt!”

– Terry Hobday, MAP

De unika lokalerna kräver även unika lösningar. Arbetet gjordes enligt Climecons kutym flexibelt och färdigt på en gång. Lämpliga ändanordningslösningar för kundens behov skräddarsyddes genom att kombinera ROL och ROX luftfördelningskanaler som resultat av en noggrann planeringsprocess. Mätning av luftflödet genomfördes i VTT:s lokaler med en modellinstallation för att kunna se luftflödets hastighet i laboratorier och så utvecklade man lämpliga ventilationslösningar.

De specialtillverkade spridningskanalerna planerades och levererades till en våning i taget med principen just in time: ”Vi kunde leverera produkterna till arbetsplatsen enligt en noggrann tidtabell efter att den färdigställdes, vilket gjorde att entreprenören kunde hålla båda tidtabellen och budgeten”, tackar kunden Terry Hobday, MAP.

De oerhörda slutresultaten av ett lyckat samarbete och ett krävande projekt tilltalade förutom entreprenören även montörerna, personer som svarade för arbetsplatsens logistik och övervakare. Hobday skröt att hela projektet har varit mycket lyckat för alla parter.

Contractor

Terry Hobday, MAP