Restaurang Farang i Helsingfors centrum som erbjuder smaker från sydöstra Asien flyttade till större lokaler under år 2020. Våra högklassiga och inhemska produkter användes för att genomföra ventilationen i hela restaurangen både i köket och salen.

Farang har långa anor i Helsingfors kulinariska utbud. Climecons inhemska, högklassiga och med omsorg färdigt planerade anordningar var som klippta och skurna för ventilationen i den framstående restaurangen.

Hårda krav för anordningar i professionella kök

Restaurangen såg själv till att välja inhemska och högklassiga Climecon kåpor till köket. Till det asiatiska köket hör intensiva smaker och matlagning på öppen eld eller glöd och stekning i rikligt med fett. Det förutsätter att ventilationslösningarna har effektiv rengöringseffekt, en kombination av flera rengöringstekniker med neutralisering av kryddstarkt matos.

Förhandsjusterade ROX som en del av salens inredning

Farangs stiliga och varma miljö får ett djup av det svartmålade taket med mattsvarta ROX-luftfördelningskanaler som smälter in. Produkten ger stora luftmängder ljudlöst till den rymliga matsalen och baren ljudlöst, kontrollerat och utan störande dragkänsla.

ROX-kanalernas spridningsmönster modellerades på förhand av Climecon, så att luftströmmarna från nära varandra placerade spridningskanaler inte ger upphov till dragkänsla i nacken på matgästerna. Munstyckena reglerades efter det på vår fabrik efter modelleringen, varifrån nya reglerade ROX levererades nyckelfärdiga till restaurangen.

Kund

BW-Restaurants

VVS designer

Ossi Tikkala & Joel Manninen, Hepacon Oy

VVS leverantör

Ossi Viik, Aro Systems Oy