Det nyrenoverade kongresscentret erbjuder 23 konferenslokaler, en kongressal med plats för 990 personer, och bankettmöjligheter för 700 matgäster.

Det nyrenoverade kongresscentret öppnades i november 2018 och erbjuder 23 konferenslokaler, en kongressal med plats för 990 personer, och bankettmöjligheter för 700 matgäster. Borås ligger i södra Sverige, mitt i Skandinavien, och Kongresshuset ska fungera som en mötesplats för de många internationella besökarna i staden.

En av utmaningarna på plats var kökets storlek och kapacitet, att kunna laga mat för 1000 gäster. Renovering visar sig ofta vara mer utmanande än att bygga helt nya hus, och i detta fall har köket särskilt låg takhöjd vilket begränsade genomförandet av köksventilationen. Noggrann utformning och optimering av rummets dimensioner var viktiga faktorer för en väl fungerande positionering av kåpan, samtidigt som arbetshöjden behölls på lämplig nivå.

”Vi är nöjda med det stora kontaktet och produkterna är av riktigt bra kvalitet.”

Bertil Hansen, Elektrokyl AB

Våra köksfläktar valdes för deras effektivitet; graden av borttagning av fett och att rengöringsförmåga uppfyllde höga krav. Ventilationsentreprenören, Bertil Hansen, Elektrokyl Energiteknik AB, kände att han fick stöd från både Climecon och vår svenska distributör Bevent Rasch. “Vi är nöjda med det stora kontraktet och produkterna är av riktigt bra kvalitet”, säger Bertil. Tomas Jeppson från Bevent Rasch uppgav att klienten också var särskilt nöjd med utrustningen var lätt att installera. Projektledning och kommunikation under konstruktionen fick också beröm. “Climecon satte upp en portal där vi kunde kommunicera lösningarna, och plattformen gav parterna en gemensam grund för effektiv versionshantering och för att titta på de senaste ritningarna”, säger ventilationskonsult Per Andersson från Entreprenadplanering AB.

Ventilationskonsult 

Per Andersson, Entreprenadplanering AB

Ventilationsentreprenören

Bertil Hansen, Elektrokyl AB