En kontorsbyggnad i Bakre Tölö i Helsingfors, byggd år 1962, som även känd för namnet Auratalo blev Cumulus-kedjans hotell.

Luftdon skulle vara de bästa möjliga vad gäller utmärkta luft- och ljudtekniska egenskaper men de skulle även se bra ut. De strömlinjeformade RINO och LINO-W tilluftsdonena smälter in i rum och korridorer i Cumulus Mejlans. LINO-W tilluftsdonets korta kastlängd var även en bra lösning för utmaningar av takkonstruktionen. Till hotellets allmänna utrymmen och foajén skulle hittas i sin tur ett stiligt luftdon som skulle lämpa sig för större luftmängder. TOF visade sig vara ett utmärkt val.

RAM tillufts- och frånluftsdon valdes till restaurang hall på Cumulus Bistro, restauranget på Cumulus Mejlans. RAM var den absolut bästa lösningen för det kunde installeras i undertak. Climecons kåpor valdes till Bistros köksutrymmen.

Flexibla och anpassningsbara NOP tilluftsdiffusorer valdes till gymmet på Cumulus Mejlans. Spridningsmönstret samt enkel och snabb justering var speciellt viktiga för designern. S-Market Tullinpuomi lokalerna, i hotellets källare, är delvis luftuppvärmade, vilket betyder att flexibilitet är även där ett måste. RUX tilluftsdonet var ett tydligt val för det är lätt att ändra dess spridningsmönster vid behov.

”Jag vill alltid designa med produkter av hög kvalité”

–VVS designer Jörgen Holm

Cumulus Mejlans VVS designer Jörgen Holm är väldigt nöjd med Climecons lösningar. God tidigare erfarenhet av produkter på likadana referenser gjorde valen lätta. ”Climecons produkter är inhemska och av hög kvalité. De har ett bra värde för pengarna. Det är trevligt och lätt att arbeta och göra affärer med Climecon och stödet är bra. Dimensioneringsprogrammet fungerar även bra”, Holm betonar.

VVS design

Jörgen Holm