Nya moderna Vexve Areena invigdes i Sastamala i oktober 2012.

Till gymmet i nya Vexve Areenas idrottshall valdes Climecons RIF-M virvelspridare.

Till utbildningscentrets klassrum, som fungerar i samband med idrottshallen, valdes Climecons RATT tilluftsdon och till kabinetten Climecons NOT-S tilluftspridare. Dessutom valdes Climecons ventilationstaklösning till prepareringskökens utrymmen och Climecons CHU-PT -kåpor till undervisningskökets utrymmen samt KONTIO-taket till byggnadens tak.

Virvelspridaren RIF-M lämpar sig mycket bra som tilluftspridare till gymmet eftersom den är utformad för ventilation, uppvärmning och nedkylning i höga utrymmen. Dessutom är det möjligt att justera blåsmönstret med hjälp av manöverdonet. På så sätt kan man smidigt ändra ventilationen så att den passar för festsals-, volleyboll- och badmintonanvändning.

Enligt HAVAC-experten Janne Räsänen (LVI-palvelu Janne Räsänen Oy) som deltog i planeringen och genomförandet av objektet, är RIF-M idealiskt som tilluftsdon för flerfunktionshallen eftersom samma produkt fungerar i en mängd operativa situationer.

RATT tilluftspridare passar mycket bra för klassrum eftersom de är speciellt utformade som tilluftsdon för stora utrymmen. NOT-S tilluftspridare är också ett utmärkt val som tilluftsdon för kabinett, eftersom spridarens dämpningsdel dämpar ljud från kanaler och ljud från justering och strypning mycket effektivt.

För objektets HVAC-design ansvarade LVI-Miehet Oy och för HVAC-entreprenaden Semi Järvinen från Ilmastointi-Mikenti Oy.

Klicka på bilderna

HVAC-design

LVI-Miehet Oy

HVAC-entreprenaden

Semi Järvinen, lmastointi-Mikenti Oy