LINE den stilrena nyheten för ventilation i bostäder

Ventilation kan nu bli en del av inredningen med den unika designen av LINE donet och dess mångsidiga alternativ med produktens synliga deco-platta. Det stilrena och avancerade donet skapar ett högkvalitativt inomhusklimat i bostadsrum.

Satsa på inredning med hjälp av stilrena ventilations don

LINE är Climecons nya, snygga och avancerade bostadsdon. Sortimentet har utvecklats i samarbete mellan professionella industri designers och inredningsarkitekter samt Climecons ventilationsexperter. Utgångspunkten för samarbetet har varit att erbjuda möjligheter att kombinera inredning och ventilation med snygga don. LINE sortimentet erbjuder arkitekter, inredningsarkitekter och de som bygger och renoverar sina egna hus stora möjligheter att använda don som en del av interiören.

Synliga deco-plattan bjuder alternativ för inredning

LINE har en rund eller fyrkantig synlig deco-platta. Förutom lackerad plåt så finns den i nya ventilationsmaterial såsom Accoya® -trä eller opalglas. Dessutom finns donet i en variant där man kan fästa önskat material på den synliga delen av donet. Med en utbytesdel kan man även anpassa befintliga LINE don med detta utförande där man själv kan välja valfritt material på donets synliga del.

LINE Accoya är en koldioxidneutral produkt

Certifieringen använde de strikta kriterierna för Sydpolens klimatneutrala märkning, som är baserad på internationella standarder och syftar till en långsiktig effekt. Träråvaran kommer från hållbart odlade, certifierade tallskogar. Accoya®s unika, ekologiska vinägerbehandling gör träet starkt och hållbart. Därför lämpar den sig även för krävande förhållanden, som bastur, där materialet utsätts för fukt och värme.

Den eleganta och hållbara Accoya ger en instans av organisk känsla i en interiör. Accoya trädelar finns även obehandlade, vilket ger en rad möjligheter att behandla på ett sätt som passar platsen perfekt.

Opalglas passar ljus inredning

Opalglas är ett modernt och elegant materialval för ljusa och luftiga utrymmen.

Den synliga deco-plattan är utförd i ett högkvalitativt ogenomskinligt glas och erbjuder ett neutralt och mångsidigt alternativ för fräscha hem och en modern interiör.

Anpassa för att passa din stil

För dem som vill ha perfektion inom inredning erbjuder vi alternativet LINEb. Det är en variant av don med monteringsdel där du kan fästa ett valfritt eget ytmaterial på donets synliga del för att passa till rummets interiör.

Detta är också en stor fördel när man förändrar inredningen och det är då lätt att byta monteringsdelen och använda annat material som matchar nya interiören i rummet.

Samma monteringsdel gäller för både till- och frånluftsdon.

Lackerad plåt fungerar på många sätt inom inredning

Synliga deco-plattor i lackerad plåt finns i kulörerna matt svart eller vitt – Donen kan smälta in i ytorna eller så lyfter man fram donen som en del av interiören. Donens högkvalitativa ytbehandling är smutsavvisande och hjälper till att hålla donen rena och de är lätta att rengöra.

LINE sortimentet

Sortimentet utvecklades i samarbete med proffs inom olika områden

Materialen i enheterna och det minimalistiska formspråket har skapats i samarbete med yrkesmän inom industridesign, inredningsarkitekter och Climecons inomhusluftsexperter.

Donen finns tillgängliga med antingen en rund eller kvadratisk formad synlig deco-platta. Materialen på denna synliga delen av donet har valts för att komplettera arkitektur och interiör.

Mångsidiga alternativ för inredning

LINE har en rund eller fyrkantig synlig deco-platta som finns i nya ventilationsmaterial, Accoya-trä eller opalglas, förutom i lackerad plåt. Dessutom kan man fästa önskat material som en synlig del av donet eller uppgradera sina befintliga LINE-don med en platta som är utvecklad för anpassning med att applicera valfritt material.

Donen som används för till- och frånluftsventilation har identiskt utseende och kan monteras i tak eller på vägg.

”LINE används för den ultramoderna interiören i ett mycket snyggt designat hem. Donen bidrar till att skapa ett bra och hälsosamt inomhusklimat.”

Tyst och dragfri ventilation

LINE donen garanterar högkvalitativ ventilation i bostadslokaler. Med hjälp av tekniska egenskaper som ett brett spridningsmönster och en bra luftinblandning uppnås en bra komfort och innomhusmiljö.

Omfattande urval

LINE -don finns i de vanligaste dimensionerna för bostadsventilation, 100 mm och 125 mm.
Båda storlekarna passar för till- och frånluft. En nippelförsedd monteringsram ingår alltid i produkten som standard.

Exakt och pålitlig justering

Vid utveckling av LINE var det viktigt att få ett don med en injusteringsfunktion som är exakt, pålitlig och tydlig. Injusteringen utförs med magnetiska kvadratiska justeringsdelar som levereras med produkten. Injusteringen påverkar kastlängden obetydligt. Detta säkerställer dragfri ventilation i alla situationer.

Luftflödesriktning med LINEd-sektion

LINE har ett 360 ° spridningsmönster som standard. Luftflödesriktning på 180 ° eller 270 ° är möjliga att ställa in med riktningslinjal LINEd som finns som tillbehör.
Detta gör donet lämpligt även för installatio till exempel nära en vägg eller i ett hörn av ett rum. Donet kan även monteras på vägg och vid detta montage riktar man luftflödet uppåt med riktnings linjalen LINEd.

Rundspridande eller riktat spridningsmönster

LINE har ett 360 ° spridningsmönster som standard. Luftflödesriktning på 180 ° eller 270 ° är möjliga att ställa in med riktningslinjal LINEd som finns som tillbehör. Med hjälp av detta tillbehör för att ställa luftriktningen så kan donen också monteras nära vägg eller i hörnet av ett rum.

Lätt att hålla ren

Den smutsavvisande matta ytan som är standard är på LINE don är lätt att rengöra.

Lämplig också för våtrum

LINE passar också i badrum, bastur och andra våtrum. Den synliga deco-plattorna i lackerad plåt, opalglas eller Accoya® är samtliga mycket motståndskraftiga mot fukt.

Identiska don för till- och frånluft

  • Anslutnings dimensioner 100 – 125 mm
  • Luftflödesområde 5 – 18 l/s
  • Fästram med nippel ingår i produkten
  • Spridningsmönster kan riktas med tillbehör LINEd

Produkt sida

För Ventilationsprojektörer

LINE finns i MagiCAD Cloud databas och i vårt lättanvända dimensioneringsverktyg Luftdon – Vent.X

Prova på LUFTDON vent.X

Behöver du hjälp med någonting?

Kontakta våra personal.

KOntakta oss

Eller fyll i formulär nedan.

 • Dra filer hit eller
  Godkända filtyper: jpg, png, pdf, dwg, dxf, Max filstorlek: 50 MB.
  • Hidden
   Godkända filtyper: jpg, png, pdf, Max filstorlek: 2 MB.