FINO bostadsdon

FINO tilluftsdon är det perfekta valet för tilluft i moderna byggnader som har interiörer och platser där produktens utseende spelar roll. FINO är lämplig för små luftflöden och har låg ljudnivå. Donet har ett mycket lågt utbyggnadsmått från vägg kombinerat med en slät yta och en snygg design.

Då utseendet betyder

FINO är det mest lågbyggande donet i Climecon sortimentet. Det bygger bara 12 mm ut från väggen. Den stilrena designen är lämplig för modern och elegant inredning men erbjuder också mycket möjligheter även för mer traditionella lokaler.

Produkt sida

Omfattande produktutveckling

 • Nordisk design
 • Lätt att installera och injustera
 • Dragfri lufttillförsel och låg ljudnivå
 • Östersjöprodukt

Inomhuslufts arkitektyr

En del av interiören och arkitekturen

FINO bygger endast är 12 mm från väggytan.

Tack vare sin innovativa design erbjuder FINO ett diskret alternativ till rummets arkitektur. Med olika färgalternativ kan donet antingen smälta in i väggytan eller vara ett mer synligt på ett elegant sätt med en kontrasterande färg.

Inomhusklimat design

FINO donets tysta och dragfria egenskaper baseras på ett optimalt antal av fyrkantiga hål med tät uppdelning. Tilluften tillförs till rummet jämnt och utan drag.

Donet justeras på baksidan spridaren med magnetband som inte samlar smuts eller damm. Injusteringen är enkel och snabb med den innovativa självhäftande plastfilmen för injustering som även används för att skydda donet under byggtiden.

 

Lätt installation

Inga skruvar eller andra fästanordningar krävs för att installera spridardelen.

Finns för de vanligaste kanalanslutningsdimensioner som används i bostäder.
Enkel och noggrann injustering kortar installationstiden.

Innovativ injustering

FINO injusteras från baksidan av spridardelen. Magnetbanden som används för injusteringen samlar inte smuts eller damm. Donets injusteringsinställning förblir över tid tack vare magnetbanden.

Donet är försett med en innovativ självhäftande skyddsfilm. Detta skydd som har injusteringsdiagram och k-faktorer kan användas på ett smart och tidsbesparande sätt under själva injusteringen.

Östersjöprodukt

FINO är den första Östersjöprodukten inom ventilation. En del av intäkterna för denna produkt doneras genom John Nurminen Foundation till förmån för Östersjön.

För att bevara det marina och kulturella arvet för framtida generationer grundade Juha Nurminen John Nurminen Foundation år 1992.

John Nurminen Foundation arbetar konkret för att skydda Östersjön i form av mer än 37 olika projekt.

 

Har du ytterligare frågor?

Kontakta våra personal

personal

Lämna kontaktbegäran, så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

 • Dra filer hit eller
  Godkända filtyper: jpg, png, pdf, dwg, dxf, Max filstorlek: 50 MB.
  • Hidden
   Godkända filtyper: jpg, png, pdf, Max filstorlek: 2 MB.