MyAir-säädin

Huoneistokohtainen ilmanvaihdon säädin on tarkoitettu MyAir-järjestelmään. MyAir-säädin tarjoaa käyttäjälleen helpon tavan säätää ilmanvaihtoa asuntokohtaisesti. Säädin voidaan lisätä kaikkiin käytössä oleviin MyAir-järjestelmiin ja sen käyttöönotto on helppoa.

Tarpeenmukainen ilmanvaihto

Kyllä

Tiedonsiirto

Langaton

Jännitelähde

Ladattava akku

Kuvaus

MyAir-säädin on täysin langaton ohjausyksikkö MyAir-ilmanvaihtojärjestelmään kuuluvan asunnon ilmanvaihdon hallintaan.

Säädin tukee älykkään MyAir-järjestelmän toimintaa kohteissa, joihin MyAir on asennettu ja lisää järjestelmän mukana tuomia kiinteistön ja ilmanvaihdon energiatehokkuutta parantavia ominaisuuksia.

Helppo tapa tehdä ilmanvaihdosta energiatehokasta

MyAir-säätimen toiminnot tarjoavat käyttäjälleen helpon tavan säätää asuntonsa ilmanvaihtoa oman elämänrytmin mukaan. Se on helppo ottaa käyttöön ja asentaa asukkaan niin halutessa mille pinnalle vain.

1) Poissa-tila: Ilmanvaihdon toiminta-astetta saa säädettyä pienemmälle esimerkiksi poistuttaessa kotoa, jolloin ilmanvaihto kuluttaa vähemmän energiaa.

2) Kotona-tila: Ilmanvaihdon toiminta-asteen vaihtaa nopeasti normaalitasolle, kun huoneistossa on ihmisiä.

3) Ruoanlaitto-tila: Keittiön poistoilmanvaihtoa voidaan tehostaa ruokaa laitettaessa, jolloin kokkailusta syntyneet käryt, rasva ja vesihöyry poistuvat tehokkaammin parantaen asunnon sisäilman laatua.

4) Tehostus-tila: Tehostaa huoneiston kaikkien venttiilien toimintaa tunniksi. Toiminnon avulla saavutetaan raikas sisäilmasto myös esimerkiksi silloin, kun huoneistossa on paljon ihmisiä paikalla.

Edellä mainittujen toimintojen lisäksi MyAir-järjestelmä huolehtii automaattisesti huoneiston ilmanvaihdon  ”huuhtelusta” kahden viikon välein, kun asunnon ilmanvaito on Poissa-tilassa pidempiä aikoja. Huuhtelun on kesto on tehdasasetuksilla 30 min. Näin voidaan varmistua asunnon ilmanvaihdon toimivuudesta ja hyvistä sisäilmaolosuhteista myös silloin, kun ilmanvaihto käy alemmalla toiminta-asteella.

Säädin toimii MyAir-järjestelmän kanssa paikallisesti muodostetussa radioverkossa, jonka toiminta perustuu LoRaWAN-teknologiaan.

Tuotetiedot

Tuote MyAir-Huoneistosäädin
Koko 43 mm x 57 mm x 15 mm
Paristo 350 mAh
Paristonkesto n. 2 vuotta (Ladattavissa)
Virran kulutus TX 30mA , Standby 10μA
Toimintalämpötila -20°C ~ 60°C
Toimintaympäristö Sisäkäyttöön

 

LoRaWAN-tiedonsiirtoverkko

Laite toimii MyAir-järjestelmän kanssa paikallisesti muodostetussa radioverkossa ja säätimen ylläpidon tilan sekä huoltotarpeet voidaan nähdä MyAir-pilvipalvelusta.

LoRaWAN on tiedonsiirtoverkko, jota käytetään maailmanlaajuisesti langattomaan tiedonsiirtoon. Verkko sopii erityisesti nykytekniikassa yleistyneiden sensoreiden keräämän tiedon lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Sen parhaimpina pidettyjä ominaisuuksia ovat mm. liikuteltavuus, hyvä rakenteiden läpäisykyky ja helppo käyttöönotto.